EPAC examen

Op donderdag 14 juli 2022 heeft het EPO laten weten dat eind 2022 het eerste EPAC examen wordt afgenomen.

De inschrijving start op 5 september 2022 en sluit zich op 30 september 2022.

Na inschrijving is er een mogelijkheid tot het oefenen van een examen en het gebruik van de online examen tool op 21 November 2022.

Het (online) examen zelf vindt plaats op 12 December 2022 en bestaat uit 2 delen; een eerste deel dat uitsluitend bestaat uit 15 meerkeuze vragen en duurt een uur.

Het tweede deel dat bestaat uit zes (6) open vragen en duurt twee (2) uur.

Uitsluitend voor die kandidaten die het eerste deel met succes hebben afgerond (8 van de 15 vragen juist beantwoord) zal het tweede deel worden beoordeeld.

Het certificaat zal worden toegekend bij een punten aantal van tenminste 60% van het totaal beschikbare punten.

Het EPAC – European patent administration certificate is bedoeld voor alle paralegals, patent administrateurs en formalities officers. Het EPO heeft ook een op maat gemaakte training ontwikkeld om je voor te bereiden op dit examen.

Het examen concentreert zich op de procedurele stappen binnen het Europees octrooiverdrag (EPC), Patent Cooperation Treaty (PCT) en de Parijse conventie. Doch ook nationale wetten en verdragen die toepasbaar zijn voor Europese octrooien en octrooiaanvragen inclusief het London Agreement.

Het examen toetst de kandidaat op allerlei octrooiaanvraag routes, procedures en de procedurele , administratieve en formaliteit gerelateerde taken.

De EPO en Deltapatents bieden beide een op maat gemaakt training en cursusmateriaal.

https://www.epo.org/news-events/news/2022/20220714.html
https://www.epo.org/learning/european-patent-administration-certification.html